sl5.jpg
tgybgroep.png
sl3.jpg
sl2.jpg
sl4.jpg
sl1.jpg
previous arrow
next arrow
Shadow
   
tag1Paul (Zang)  
   
Paul1

Paul zong eigenlijk reeds vanaf de eerste pampers de intrede deden. Maar toetreden tot een band bleek niet direct een eerste keuze, en was ook niet gemakkelijk. Paul werkte indertijd in 3 ploegen en dan is het moeilijk om je te engageren tot een rockband.
Uiteindelijk kwam Paul dan wel in dagdienst te staan.
Na afschuimen van karaokebars en karaokewedstrijden en enkele maanden repeteren bij de Wase rockband Citizen Drake, richtte hij zelf een nieuwe band op samen met een muzikale collega van het werk. Deze band - Waking The Dog - bestond iets meer dan 5 jaar en had in die tijd de nodige (maar te beperkt naar Pauls zin) aantal optredens. In 2015 kwam hij dan bij The Golden Years Band terecht. Deze band was al een tijdje op zoek naar een zanger. Intussen - want er waren al enkele personeelswissels - is hij één van de anciens van de band.

Muzikale invloeden:
The Kinks, The Who, The Beatles, Queen, Eels, Wilco

   lijn
tag1Peter (Slaggitaar)  
   
 peter1 Tevens ook leader van de band.

Tot zijn legerdienst (anno 1970) had Peter veel tijd verloren bij allerlei pogingen om een "beatgroepje" op te starten. Uiteindelijk vond hij zijn ding bij zeer goede milicien-muzikanten bij ABL/Welfare Duitsland. Bijna dagelijks had hij daar lessen, repetities en optredens. Terug in België sloot hij zich aan bij zijn eerste lokale band: Jambalaya. Er volgden nog enkele groepen tot de opkomst van discobars de ondergang inluidde van vele bands. Begin jaren tachtig begon het echter terug te kriebelen. Peter besloot alleen maar zelf bands op te richten. Met opnieuw optredens in het vooruitzicht volgden The Lords en Lady & The Lords. Succesvol dat wel, maar het kon allemaal beter. In 2012 startte Peter The Golden Years Band op, en met het gekende succes.

Muzikale invloeden:
Creedence Clearwater Revival, Rolling Stones

   lijn
tag1Igor (Sologitaar)  
   
 igor

Na een twintigtal jaar met jeugdvrienden in een powerrockband aktief te zijn geweest belandde Igor in de coverband Waking The Dog. Daarin maakte hij voor het eerst kennis met Paul (huidige zanger van TGYB). Enige tijd later scheidden de wegen van Igor en Paul. Paul wou meer live optredens gaan doen en vond meer zijn gading bij TGYB. Igor ging nog enkele jaren door tot op het moment dat de band splitte. Via de toenmalige drummer vernam Igor dat TGYB op zoek waren naar een leadgitarist. Na een telefoontje met Paul ging Igor in op het verzoek. En er was meteen een "klik". Ja, Igor vindt het zelfs een waar genoegen om in deze band te mogen spelen.

Muzikale invloeden:
Metallica, Iron Maiden, Mike Oldfield, Pink Floyd, Ramones

  lijn
tag1Eric (Basgitaar)  
   
eric1

Eric kwam uit een muzikale familie want ook zijn broers hadden reeds vroeg de muziekmicrobe te pakken. Reeds op achtjarige leeftijd startte Eric met het bespelen van de basgitaar. Vanaf zijn 15 jaar speelde hij in verschillende bands. Onder andere The Fantastic Mohawk Band en The Chain.
Uiteindelijk kwam hij in 2019 bij The Golden Years Band terecht waarbij hij hoopt nog lang te mogen spelen.

Muzikale invloeden:
Paul McCartney, Jack Bruce, Tony Levin, Lee Sklar, Pino Palladino, Mark King, Marcus Miller

   lijn
tag1Patrick (Keyboards)  
   
patrick  Na volgen van muziekschool in Borgerhout is Patrick begonnen als koorknaap bij het klassiek koor Alma Musica en werd hij geselecteerd voor de tour de chant van zanger HugoDellas.
Nadien zette hij zijn eerste keyboard/organ/jes bij begeleidingsbands
The New Set (Merksem), de Road Band (Margriet Hermans) en Compact Dance
Band (Genk/Tongeren).
Vervolgens showbizz geproeft bij Roestvrij (met Chris Van Tongelen, VTM
Tien om te zien), dan een afwisselende periode als solo keyboardspeler /
zanger via boekingskantoren VAK en Freijters (NL).
Maar Patrick bleef toch de voorkeur geven aan groepsoptredens en zodus passeerden coverbands Chain
of Fools (Wommelgem), The Bunch Reloaded (Antwerpen), Just for Fun
(Wilrijk), Just in Time (Bornem), eigen nummers bij Deer Wilson
(Deurne), covers bij Shakeable (Kontich). Tussendoor dan ook nog een DJ-carrière in Hilton Antwerpen.
Na een onvoorziene pauze door de Covid periode vond Patrick opnieuw een leuke en goed draaiende band bij zijn maatjes van The Golden Years Band.

Muzikale invloeden:
The Beatles, Rhoda Scott, Jimmy Smith, Booker T Jones, David Bowie, Jamiroquai, Crowded House
   lijn
tag1Geert (Drums)  
   
geert3

Geert is een echte laat-bloeier die nooit echt vast gespeeld heeft in een band. Begon wel reeds op 14-jarige leeftijd met drummen. Een tijd les gevolgd aan de muziekschool in Lokeren. En je kan wel zeggen dat drummen voor hem een echte passie was en nog steeds is. Hij is zowat thuis in vele stijlen van de muziek.

In 2014 trad hij vast toe tot deze band.
Met onze basgitarist Eric vormt hij nu al enkele jaren de klokvaste ritmesectie van The Golden Years Band.

Muzikale invloeden:
Elvis Presley, Dire Straits, Simple Minds, Golden Earring en vele classic rock bands